Putsning

I restaureringsuppdragen arbetar vi varsamt med ursprungliga hantverksmetoder och material, som ofta blandas på plats. Här arbetar vi ofta med att dokumentera och återskapa sådant som är på väg att gå förlorat. Rusticeringar, listverk, omfattningar, takfot, ornament, putsmålningar (sk sgraffitto) och förstås övriga putsade ytor. Vi samverkar i dessa projekt ofta med byggnadsantivkarisk expertis för att säkerställa rätt metoder och tillvägagångssätt.

Men vi har förstås kompetens och lösningar för yngre fasader. Det kan vara att hitta innovativa lösningar på 50-70-talets snabba bostadsuppbyggnad, ofta kopplat till smarta energiförbättringar. Här finns t.ex. allmännyttans stora bestånd och många av våra bostadsrättsföreningar.

Här undersöker vi noggrannt och tar fram alternativ som fungerar för den enskilda fastigheten/beståndet. Det är inte bara val av putssystem utan val av tilläggsisolering eller samverkande åtgärder som byte till moderna energifönster eller åtgärder på taken.

Vi arbetar förstås med de allra modernaste fasadsystemen, där både extra tätningar och ventilering ingår utöver smarta isoleringslösningar. Provade system som klarar Boverkets tuffa regler och både projektering och utförande i nära samverkan med de olika tillverkarna, som också utbildar och ibland även certifierar vår personal i sina system.

Fasad

För en trygghet i hela affären

Som ett bolag inom Fasadgruppen kan vi erbjuda expertkunskap för hela fastighetens yttre skal. Vi arbetar hållbart, lokalt och med stor hantverkskunnighet. Vårt mål är att förse er med världens främsta exteriörer.

Referenser

Jobba hos oss

Hos oss arbetar många människor i olika åldrar, med varierande ursprung, olika arbetsuppgifter och erfarenheter. Vårt arbetsområde sträcker sig över hela Sverige.

Gå till vår karriärsida